https://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/zipwakeupplev2-1379x550.jpg

Full kontroll med Zipwakes helautomatiska trimkontrollsystem

Zipwake - det helautomatiska trimkontrollsystem som revolutionerat båtvärlden. Ett avancerat styrsystem med snabbreglerande interceptorer som effektivt minskar vågmotståndet och eliminerar de trimproblem som förekommer hos planande och halvplanande båtar.

Med Zipwake kommer båten snabbare upp i planing och får jämnare gångläge vid besvärlig, hård sjö, ojämn viktfördelning eller kraftiga sidovindar.

Integrerat 3D-gyro och GPS i manöverpanelen gör att båtens gångläge regleras  både snabbt, precist och automatiskt. Ni får perfekt översikt av fart, trim och krängningar - utan att ni behöver släppa fokus från körningen.

Upplev känslan av körglädje, förbättrad komfort och fullständig kontroll. Upplev känslan av Zipwake.

Interceptorer VS traditionella trimplan

 

Syftet med trimplan är allmänt känt – lyfta båtens akter för att minska vågmotståndet och snabbare komma upp i planing samt balanserar i sidledsrörelser för ett jämnare gångläge. Syftet är gott och problemet välformulerat, men lösningen med långsamma traditionella trimplan är nu helt förlegat.

Zipwake interceptorer har 3 centimeter långa blad som når fullt läge på endast 1,5 sekunder – 5 till 10 gånger snabbare än traditionella trimplan. Bladen skär rakt ner i vattnet under aktern vilket innebär mindre motstånd och mer effektiv lyftkraft. Bladens sekundsnabba justering och placering innebär att ni får en direkt effekt och ett system som snabb anpassar sig efter nya förhållanden så som sidvind, lutning, hastighet och besättning som rör sig på däck. Zipwake gör samma jobb som traditionella trimplan – bara bättre, snabbare och dessutom automatiskt. Lägg tid på din körning och båtupplevelse, inte trimplansknappen.

Zipwake_intervstrimp

 

Komplett system

Enkelt, bekvämt och komplett. Zipwake-kit innehåller alla delar ni behöver för att montera och installera systemet. Grundinstallationen kan kompletteras ytterligare med upp till två par interceptorer och fyra kontrollpaneler. Zipwake kit finns i fyra olika storlekar – ett för varje interceptor modell.

https://www.batsystem.se/content/uploads/2016/06/zipwakesystem-800x800.png

Varför Zipwake?

Mer lyftkraft

En installation med interceptorer som täcker nästan hela båtens bredd skapar en mycket mer effektiv lyftkraft jämfört med traditionella trimplan med ett smalare spännvidd. Jämnför man interceptorer och trimplan med samma bredd får man ut mer lyftkraft av interceptorerna.

 

Snabbare utslag

Interceptorbladets slaglängd tar endast 1.5 sekunder, vilket vinner över traditionella trimplan med åtminstone 5 gånger hastigheten.

Mindre friktion 

Traditionella trimplan fälls inte sällan ut kring 150 mm, vilket skapar en betydligt större friktionsbroms än Zipwakes interceptorblad som endast går ner 30 mm.Mindre vågbild

Interceptorer skapar ett effektivare trimläge vilket genererar en mindre vågbild - med en direkt och positivt skillnad på er bränsleekonomi som resultat.

https://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/zipwakehastighet-1-700x429.png
https://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/zipwakebransle-700x429.png

N Y H E T E R 2019
E - S E R I E S

Zipwake utökar sortimentet ytterligare med en interceptor-serie – Series E. Detta är en familj av stora, snabbverkande interceptorer som innehåller tre raka, tre tunnlar och två Chine modeller.

 

Den stora modulära designen som är anpassad för massproduktion betyder att interceptorerna är hållbara, prisvärda och särskilt väl anpassade till så väl planande som halvplanande båtar mellan 15 m och 30 m. Alla komponenter har konstruerats noggrant för att motstå påverkan och undvika vatteninträngning, minimera risken av kostsamt underhåll och driftstopp.

N Y H E T E R 2018
C H I N E

Zipwake utökar sortimentet ytterligare med en interceptor-serie utformad för båtar med ett slag på aktern. Ett tillskott till de redan framgångsrika serie S och V-interceptorn som än en gång visar att Zipwake är här för att revolutionera båtvärlden! 


Chine har designats för båtar med ett slag och är framtagen med syfttet att kunna utnyttja akterspegelns hela bredd, inte främst ute i kanterna där vattenströmningen är som högst. Slaget måste vara 100 mm eller mer om Chine ska passa och fungera korrekt och även mellan 5-25 grader i vinkeln. Chine finns i två storlekar, 300 och 450.

I N T E R M E D I A T E

Tillsammans med Chine-serien släpper Zipwake även Intermediate. 

Intermediate är framtagen för att monteras mellan utombordare där det är trångt mellan propellerna och där en vanlig V-interceptor eller en vanlig rak interceptor inte får plats. Intermediate har en kapacitet på ca 80% av en 300-interceptor.

Gimbal bracket

En monteringsbygel för ökad flexibilitet! 

När utrymmet är begränsat är denna monteringsbygel ett användbart installationsalternativ. Fästet möjliggör placering av kontrollpanelen i vilken vinkel som helst mellan 0-360 grader. Till monteringsbygeln medföljer en vattentät kabelgenomföring.

N Y H E T E R 2016/2017
V-formade interceptorer

 

Zipwake breddar sitt sortiment med en V-formad interceptor. Ett idealiskt komplement till den redan framgångsrika serie S och som gör Zipwake till ett än mer komplett, mångsidigt och konkurrenskraftigt system!

Zipwakes V-formade interceptorer har en unik design speciellt framtagen för centrummontage. Formen gör dem ideala för att fylla gapet mellan två utombordare, ett drev eller dubbla propellertunnlar. De kan monteras på helt nya båtar, men kan även eftermonteras på redan installerade system. Den kommer även att finnas på nya tillämpningar, till exempel flerskrovsbåtar och höghastighetsfartyg.

Interceptorerna är 450 mm breda och finns i fyra olika modeller som effektivt täcker vinklar mellan 11-24 grader.