Stämning ombord


Allt ljus på det som är viktigt

Har du tänkt på vad rätt ljussättning betyder för din båt och stämningen ombord?

LED-tekniken har inneburit en revolution när det gäller att sänka energiförbrukningen samtidigt som det ger dig fantastiska möjligheter att designa din egen ljusmiljö ombord eller i hemmet, både interiört, exteriört och även under vattenytan.

Med ljus kan du skapa rymd, förstärka design och ändra stämning ombord på ett lätt och flexibelt sätt. Upptäck vårt breda sortiment av belysning och låt er inspireras till spännande och nya sätt att ljussätta båten!

Ljussätt er båt - det perfekta vinterprojektet


http://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/ljussattbaten-1247x543.jpg

Förnya er båt med ljus

Med en härlig sommar bakom oss är det dags att blicka framåt mot vinterhalvåret och nya spännande båtprojekt. För även om det kan kännas vemodigt att ta upp båten, är det ett perfekt tillfälle att se över interiören och förbereda inför den kommande säsongen.

 

En uppfräschning av belysningen är ett enkelt sätt att förnya er båt – utan att bygga om den.

Dagens LED-teknik skapar unika möjligheter att ha många ljuskällor igång samtidigt utan att elförbrukningen rusar i höjden. Faktum är att det är svårt att hitta ett mer kostnadseffektivt sätt att göra båten ombonad och mysig. Skapa en personlig touch och passa samtidigt på att få funktionerna ni saknat. Som nattbelysning längs golvet, taklampor som kan växla mellan vitt och rött ljus eller vinklingsbara spotar som gör lässtunderna trevligare. Byt ut befintlig armatur, eller byt endast ljuskällan till LED – en liten investering som gör stor skillnad.

 

Ta chansen att skapa en ny båtupplevelse ni med! Nedan hittar ni råd, instruktionsfilmer, ljusinstallationer och massor av inspiration för det kommande projektet. Kontakta oss gärna så ger vi er tips på hur ni kan ljussätta just er båt.

Bra att tänka på inför projektet

 

1. Dimma allt!
Sätt dimmer på allt ljus. Det ger dig möjlighet att växla mellan arbetsljus och mysljus. Anpassa ljuset efter behovet. Tänk på dimmern som en volymknapp.

 

2. Många små ljuskällor
Sätt många små ljuskällor istället för en stor. Det ger dig stor flexibilitet och möjlighet att skapa en mysig stämning, lyfta fram och skapa kontraster. Tänk många ljuslyktor.

 

3. Integrera ljuset
Montera ljusslingor och Dot’ar bakom lister, ryggstöd, nere vid golvet, i skåp och förvaringsfack. Det indirekta ljuset skapar rymd och fina kontraster samtidigt som du får ett mer funktionellt ljus.

 

4. Testa, testa, testa
Experimentera med ljuset. Ta en armatur eller en ficklampa och testa vinklar och platser i båten. Sätt spottar på sådant du vill lysa upp. Skapa rymlighet med indirekt ljus.

handla_knapp

Kom igång

Såhär kan du ljussätta båten

Se över era befintliga armaturer i båten och byt ut - och byt upp er till modern LED belysning. Tänk på att det inte antal lampor som skapar rymd och atmosfär, utan hur man strategiskt placerar och varierar olika typer av belysning. Rätt ljussättning skapar rymd, förstärker design och gör det enkelt att ändra stämningen ombord.

 

Läs och låter er inspireras av belysningsprojekten nedan. Klassikern Omega 36 som fått en uppfräschning med nya armaturer, dimrar och ljuslister som skapar rymd i en annars relativt mörk salong.  I Marells 850WA har ljussättningen varit en prioritet redan från start och belysningen bidrar här med värdefulla funktioner såväl som till helhetsintrycket.

http://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/hr64aftcabin-800x533.jpg

Omega 36

Klassiker i nytt ljus

Välkänd båtmodell uppskattad för sina goda seglingsegenskaper, utrymmen och design. En båt som gott och väl står sig än idag, men som likt många andra äldre modeller har både begränsad och föråldrad belysning. Pentry och salong i vacker mahogny ger lätt ett mörkt och murrigt intryck. Med energisnål LED belysning längs golv och lister, nya takarmaturer och ljusslingor i luckorna kommer denna klassiker till sin rätt igen.

Marell 850WA

Nytänk från start

Marell tillverkar aluminiumbåtar i robust design, byggda för att klara de allra tuffaste väderförhållanden. Här genomsyras produktionen av såväl innovativ design i komfort och funktionalitet  som medvetna klimat – och miljöval. Vid utvecklingen av Marell 850WA var LED belysning därför ett självklart val. Våra armaturer hittar ni både invändigt och utvändigt i båtens tak och durk, såväl som placerad över instrumentbrädan.

Indirekt belysning


Dold belysning som skapar rymd, känsla och stämning

LED-tekniken skapar fantastiska möjligheter att designa en ljusmiljö ombord, samtidigt som energiförbrukningen är mycket låg. Med indirekt ljus kan du skapa rymd, förstärka design och ändra stämning ombord på ett enkelt sätt.

 

Med många små ljuskällor får du ett unikt ljus som kan varieras efter behov och den effekt du vill uppnå. Belys kanterna i hytten genom att monter ljuslister och tejp bakom ryggstöd, lister nere vid golvet, i skåp och förvaringsfack. Det indirekta ljuset skapar volym och fina kontraster samtidigt som du får ett mer funktionellt ljus.

 

Tänk på att ljuskällan ska inte synas, utan bara den miljö de lyser upp. Effekten av indirektbelysning är ett enhetligt ljus som lyser upp kanterna jämnt, utan hårda ljuspunkter.

handla_knapp

Effektbelysning


Ger er båt det lilla extra

Med effektbelysning sätter ni inte bara en personlig touch på båten utan får även en massa smarta funktioner som förhöjer båtupplevelsen. Vi på Båtsystem har en mängd spännande varianter på effektbelysning - som förenar både nytta och nöje.

 

Ni kan exempelvis sätta belysning under trappstegen för en snygg effekt som dessutom gör det lättare att trampa rätt. Placera små röda Dot-ar längs golvet som förhöjer mysfaktorn och även fungerar som nattbelysning. Eller sänk ner belysning i däcket – en stämningshöjare som garanterat vänder blickarna till sig i hamnen!

 

Nästan all vår effektbelysning har IP66 vilket ger unika möjligheter att skapa en stämningsfull och aktivitetsanpassad belysning även i miljöer som utsätts för vatten och fukt.

Effektfullt både inne och ute

Nästan all vår effektbelysning har IP66 vilket ger unika möjligheter att skapa en stämningsfull och aktivitetsanpassad belysning även i miljöer som utsätts för vatten och fukt. Ni kan exempelvis,

 

  • Integrera punktbelysning i däcket
  • Lägga in Dotar i sittbrunnen
  • Montera LedRail i bommen

handla_knapp

Upptäck mer av vår belysning