http://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/zipwakeupplev2-1379x550.jpg

Full kontroll i alla väder

Vi presenterar stolt Zipwake - det helautomatiska trimkontrollsystem som kommit att revolutionera båtvärlden. Ett avancerat styrsystem med snabbreglerande interceptorer som effektivt minskar vågmotståndet och eliminerar de trimproblem som förekommer hos planande och halvplanande båtar.

Med Zipwake kommer båten snabbare upp i planing och får jämnare gångläge vid besvärlig, hård sjö, viktfördelning eller kraftiga sidovindar.  Integrerat 3D-gyro och GPS i manöverpanelen gör att båtens gångläge regleras  både snabbt, precist och automatiskt. Ni får perfekt översikt av fart, trim och krängningar - utan att ni behöver släppa fokus från körningen.

Upplev känslan av körglädje, förbättrad komfort och fullständig kontroll. Upplev känslan av Zipwake.

N Y H E T
V-formade interceptorer

 

Zipwake breddar sitt sortiment med världens första V-formade interceptorer. Ett idealiskt komplement till den redan framgångsrika serie S och som gör Zipwake till ett än mer komplett, mångsidigt och konkurrenskraftigt system!

Zipwakes V-formade interceptorer har en unik design speciellt framtagen för centrummontage. Formen gör dem ideala för att fylla gapet mellan två utombordare, ett drev eller dubbla propellertunnlar. De kan monteras på helt nya båtar, men kan även eftermonteras på redan installerade system. Den kommer även att finnas på nya tillämpningar, till exempel flerskrovsbåtar och höghastighetsfartyg.

Interceptorerna är 450 mm breda och finns i fyra olika modeller som effektivt täcker vinklar mellan 11-24 grader.

handla_knapp

Interceptorer VS traditionella trimplan

 

Syftet med trimplan är allmänt känt – lyfta båtens akter för att minska vågmotståndet och snabbare komma upp i planing samt balanserar i sidledsrörelser för ett jämnare gångläge. Syftet är gott och problemet välformulerat, men lösningen med långsamma traditionella trimplan är nu helt förlegat.

Zipwake interceptorer har 3 centimeter långa blad som når fullt läge på endast 1,5 sekunder – 5 till 10 gånger snabbare än traditionella trimplan. Bladen skär rakt ner i vattnet under aktern vilket innebär mindre motstånd och mer effektiv lyftkraft. Bladens sekundsnabba justering och placering innebär att ni får en direkt effekt och ett system som snabb anpassar sig efter nya förhållanden så som sidvind, lutning, hastighet och besättning som rör sig på däck. Zipwake gör samma jobb som traditionella trimplan – bara bättre, snabbare och dessutom automatiskt. Lägg tid på din körning och båtupplevelse, inte trimplansknappen.

Zipwake_intervstrimp

 

Varför Zipwake?

"De traditionella trimplanen har fått en tuff konkurrent. Ett system som blixtsnabbt och automatiskt optimerar båtens gångläge."

- Hamnen.se, 26/5-15

"För att båtlivet ska upplevas positivt för alla ska det vara roligt och bekvämt. Speciellt gäller det motorbåtar under gång. Med trimplan som automatiskt och sekundsnabbt reglerar gångläget blir färden både bekvämare och säkrare för alla ombord."

- Dagens Båtliv.se 28/4-15

"Bättre prestanda, lägre bränsleförbrukning och bekvämare färd. Låter det lockande?
Lösningen stavas interceptorer. De är ungefär som trimplan – fast bättre.”

- Livet ombord, 22/12-15

Mer lyftkraft

En installation med interceptorer som täcker nästan hela båtens bredd skapar en mycket mer effektiv lyftkraft jämfört med traditionella trimplan med ett smalare spännvidd. Jämnför man interceptorer och trimplan med samma bredd får man ut mer lyftkraft av interceptorerna.

 

Snabbare utslag

Interceptorbladets slaglängd tar endast 1.5 sekunder, vilket vinner över traditionella trimplan med åtminstone 5 gånger hastigheten.

Mindre friktion 

Traditionella trimplan fälls inte sällan ut kring 150 mm, vilket skapar en betydligt större friktionsbroms än Zipwakes interceptorblad som endast går ner 30 mm.

 

Mindre vågbild

Interceptorer skapar ett effektivare trimläge vilket genererar en mindre vågbild - med en direkt och positivt skillnad på er bränsleekonomi som resultat.

http://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/zipwakehastighet-1-700x429.png
http://www.batsystem.se/content/uploads/2016/05/zipwakebransle-700x429.png

Komplett system

Enkelt, bekvämt och komplett. Zipwake-kit innehåller alla delar ni behöver för att montera och installera systemet. Grundinstallationen kan kompletteras ytterligare med upp till två par interceptorer och fyra kontrollpaneler. Zipwake kit finns i fyra olika storlekar – ett för varje interceptor modell.

http://www.batsystem.se/content/uploads/2016/06/zipwakesystem-800x800.png

handla_knapp